Arta cu cei mai multi adepti ramane totusi arta culinara !

Savarine



INGREDIENTE

 

    1 ou
    200 ml lapte
    250 g faina
    15 g drojdie
    2 linguri de zahar
    3 linguri ulei
    Sirop:
    400 ml apa
    250 g zahar
    1 fiola esenta rom
    Umplut savarinele:
     frisca  500 g
     2 linguri zahar
     3 linguri gem capsuni (prune,zmeura...........)

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut ,se amesteca cu faina cernuta,zaharul ,uleiul,ou intreg ,putina sare si laptele ramas.Se amesteca bine toate ,va rezulta un aluat moale (smantana groasa) Se lasa la dospit ,pana isi dubleaza volumu.Se ung formele de savarina se pune din compoztie cate 1 lingura si jumatate,se completeaza uniform,depinde de dimensiunile formei.Se lasa sa cresca si in forma 15 minute dupa care se coc la 160 grade 20 minute.
Se scot din forma se lasa la racit dupa care se taie un capacel mic ,se insiropeaza foarte foarte bine cu sirop.
Siropul :Se amesteca apa cu zaharul pe soba pana se topeste dupa care se pune esenta de rom.Se insiropeaza bine savarinele.
Se bate frisca bine dupa care se pune zaharul.Se umplu savarinele cu frisca se pune capacelul taiat peste care se pune 1 lingurita de gem sau dulceata si din nou un mot de frisca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu