Arta cu cei mai multi adepti ramane totusi arta culinara !

Prajitura Tosca

Pentru blatul :
6 albusuri
150 g zahar
50 g mac
2 linguri nuca de cocos
3 linguri faina
1/2 lingurita praf de copt
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam in continuare pana bezeaua devine lucioasa. Adaugam macul si nuca de cocos,

iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia o turnam intr-o tava ( 20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste usor deasupra.
Pentru crema :
6 galbenusuri
8 linguri zahar
3 linguri amidon
225 ml lapte
200 g unt
vanilie
Galbenusurile le frecam cu 6 linguri de zahar pana devin albicioase. Adaugam amidonul si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Desfacem totul cu laptele rece si punem pe aragaz la foc mic. Amestecam incontinu  pana se ingroasa compozitia. Lasam la racit.
Intre timp batem untul spuma cu cele 2 linguri de zahar ramase si cu vanilia si-l adaugam cate putin in crema de galbenusuri bine racita.
Crema obtinuta se repartizeaza uniform pe blatul cu mac.
 Pentru sirop :
100 ml apa
100 g zahar
1 lingura lichior de ciocolata
Zaharul il caramelizam, apoi il "stingem" cu apa rece.  Lasam la racit si din cand in cand amestecam sa se topeasca zaharl caramel. Dupa racire adaugam si lichiorul.
Pentru blatul 2 :
150 g biscuiti obisnuiti
Biscuitii ii insiropam,

apoi ii aliniem frumos peste stratul de crema.
Pentru glazura :
100 g ciocolata amaruie
50 ml frisca lichida
50 g unt
Ciocolata o topim impreuna cu untul si frisca lichida. Se aduce compozitia pana la punctul de fierbere apoi se omogenizeaza. Se lasa la racit.
Cand a ajuns la consistenta unei smantani mai groase se toarna peste blatul de biscuiti.
Se da la frigider pentru cateva ore, apoi se portioneaza.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu