Arta cu cei mai multi adepti ramane totusi arta culinara !

Tort de lamaie

Tort de lamaie


  • Ingrediente
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
  • 140 g faina
  • 10 g praf de copt
  • 100 ml ulei
Crema:
  • Ingrediente
  • 250 g frisca vegetala
  • 100 g gelatina
  • 150 ml apa
  • 50 ml esenta lamaie
  • 125 g zahar
Blat:
Se pune uleiul cu zaharul intr-un castron. Turnati incet apa peste ulei si zahar, apoi adaugati faina si praful de copt amestecand incet. Se coace la temperatura de 180°C, circa 30 de minute intr-un cerc tapetat cu faina.
Crema:
Se dizolva gelatina in apa. Intr-un vas se pune la bain-marie apa cu gelatina, coaja rasa de lamaie si zaharul pana se topeste zaharul amestecand tot timpul. Compozitia trebuie sa fie omogena. Cand s-a topit zaharul se lasa sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei. Separat se bate frisca inr-un castron. Cand s-a racit compozitia se incorporeaza incet in frisca. La sfarsit se adauga esenta de lamaie.
Blatul se taie in 2 bucati. Jumatate din blat se aseaza intr-un cerc de blat, se insiropeaza, dupa care se umple cu crema de frisca si lamaie. Se pune in frigider panase intareste gelatina. 
Cand tortul este gatab se scoate din cerc si se decoreaza pe lateral cu nuca de cocos, iar deasupra cu lamai si frisca vegetala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu