pentru blat;
10 oua,
10 linguri de zahar,
1 plic praf de copt,
10 linguri de faina,
3 plicuri zahar vanilat,
7 linguri cacao pudra .
pentru crema;
2 plicuri budinca de vanilie,
sau crema de vanilie,
1 litru lapte,
4 bc. ciocolata amaruie 100 gr, fiecare,
dulceata de mure sau fructe de padure,
pentru ornament;
insiroparea tortului se face cu sirop de fructe de padure circa 1 litru sau zeama de la fructe proaspete.
sosul de ciocolata se face din 2 bc. de 100 gr. fiecare de ciocolata amaruie ,topita in 200 gr. de frisca lichida.
fulgi de migdale ,
ornamente flori facute sau cumparate.
blatul;
se
separa ouale , fiecare intru-n bol mare si se pune putina sare
,primele care se bat cu mixerul pana ajunge crema sunt galbenusele cu 7
linguri de zahar,apoi se bat albusurile cu cele 3 linguri de zahar
devenind o bezea tare.In albusuri se incorporeaza crema de galbenusuri
mestecand foarte usor apoi se adauga faina si praful de copt.Compozitia
se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt.Se coace
repede in functie de cuptor .
crema;
se
pune laptele la foc si se adauga budinca de vanilie , cand este gata se
adauga ciocolata bucatele ,pe rand si mestecand pana se incorporeaza
toata ciocolata.
asamblarea tortului;
in
forma de tort se pune folie sau punga mare , blatul se taie in 3 parti
numai dupa ce s-a racit , se pune prima data partea de sus a blatului
dar intoarsa invers ca atunci cand intoarcem forma de tort sa fie
deasupra ,[exact asa cum l-am scos din cuptor], se insiropeaza prima
foaie si se adauga crema apoi se adauga foaia urmatoare la care se
adauga gemul de mure se intinde pe toata suprafata si se insiropeaza
dupa care se adauga crema toata ,urmand ultima foaie si ea insiropata ,
se inchide folia strans de jur imprejurul tortului si se da la frigider
pentru cel putin 12 ore.Dupa care se scoate se rastoarna pe un platou se
pune sosul de ciocolata si fulgi de migdale si ornamentele, se mai da
la frigider pentru inca 3 ore dupa care poate fi servit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu