Arta cu cei mai multi adepti ramane totusi arta culinara !

Cheesecake cu piersici și căpșuni

  Cheesecake cu piersici  și căpșuni


Blat: 6 oua, 6 linguri zahar, 10 linguri de faina,1 plic praf de copt,lamaie rasa 2 lingurite.

 Crema: 1 borcan (800 g) compot de piersici, capsuni 300 grame,150 g zahar, 400 ml frisca lichida Hulala, 2 pliculete gelatina,1 litru lapte,2 oua,3 linguri de faina.

 Pentru decor: frisca, 2 nectarine, 7, capsuni,1 plic Tort Gelee incolor.

Mod de preparare.
Pentru blat se separa ouale; albusurile se bat spuma, impreuna cu cele
 6 linguri de zahar,
 ca la bezea; se adauga pe rand galbenusurile, mixand pentru incorporare,
 mixam inca putin, sa se omogenizeze compozitia se adauga toate ingrendientele,
se toarna in forma de tort tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor, cam 35 de minuteț
  Se poate verifica apasand blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat blatul e copt. Dupa ce s-a copt se scoate pe un gratar; cand s-a racit se taie in doua.
 

Din compotul de piersici se pastreaza cateva felii de fruct, (care se vor aseza pe suprafata primei felii de blat), restul se taie cubulete impreuna cu capsunile se adauga crema fiarta de vanilie si racita.Gelatina se hidrateaza cu 100 ml apa rece, timp de 10 minute, dupa care se dizolva la bain marie, pana se fluidizeaza (nu se fierbe). Gelatina astfel preparata se pune in compozitia de piersici si crema de vanilie si se da putin la frigider, cat sa se intareasca un pic.
 In acel moment se amesteca cu frisca batuta (din cei 400 ml pastram putina frisca pentru decor).prajitura se monteaza pe platoul de servit, eu am lasat prajitura in tava.
Se aseaza prima felie de blat, se insiropeaza cu putina zeama din compot; se aseaza pe suprafata blatului feliile de piersici puse deoparte. 
Se toarna crema fiarta de vanilie si frisca si piersici cu capsuni, 
se niveleaza, se aseaza a doua felie de blat (se preseaza putin tortul), se insiropeaza; 
se da prajitura la rece minim 6 ore.
Se scoate din frigider,  (prajitura se poate monta si intr-o cratita, captusita cu celofan, caz in care ne ajutam de doua platouri cand scoatem tortul din cratita, pentru ca partea de blat pe care am pus felii de piersica sa ajunga in partea de jos a tortului).
Am ornat cu frisca, felii de nectarina si capsuni.















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu