Arta cu cei mai multi adepti ramane totusi arta culinara !

Cheesecake cu căpșuni și ananas


 Tortul cu căpșuni și  ananas.





Blat: 10 oua, 10 linguri zahar, 14 linguri de faina,1 plic praf de copt,lamaie rasa 2 lingurite.
 Crema: capsuni  500 grame ,o cutie de 400 grame ananas,150 g zahar, 700 ml frisca lichida Hulala,
 2 pliculete gelatina,1 litru lapte,3oua,3 linguri de faina.
 Pentru decor: frisca si capsuni.
Mod de preparare.
Pentru blat se separa ouale; albusurile se bat spuma, impreuna cu cele
 10 linguri de zahar,
 ca la bezea; se adauga pe rand galbenusurile, mixand pentru incorporare,
 mixam inca putin, sa se omogenizeze compozitia se adauga toate ingrendientele,
se toarna in forma de tort tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor, cam 35 de minute.
  Se poate verifica apasand blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat blatul e copt. 
Dupa ce s-a copt se scoate pe un gratar; cand s-a racit se taie in doua. 
 
Se pastreaza cateva felii de fruct, (care se vor aseza pe suprafata primei felii de blat), 
restul se taie cubuleteananasul si capsunile si se adauga  la crema fiarta de vanilie si racita.
Gelatina se hidrateaza cu 100 ml apa rece, timp de 10 minute, dupa care se dizolva la bain marie, 
pana se fluidizeaza (nu se fierbe). Gelatina astfel preparata se pune in
 compozitia de crema de vanilie si se da putin la frigider, cat sa se intareasca un pic.
 In acel moment se amesteca cu frisca batuta (din cei 700 ml pastram putina frisca pentru decor).
tortul se monteaza pe platoul de servit.
Se aseaza prima felie de blat, se insiropeaza cu putina zeama din compot;
 se aseaza pe suprafata blatului feliile de capsuni puse deoparte si pe margini se pun feli de capsuni.
Se toarna crema fiarta de vanilie,frisca si ananas, 
se niveleaza, se aseaza a doua felie de blat (se preseaza putin tortul), se insiropeaza; 
se da tortul  la rece minim 6 ore.
Se scoate din frigider,  (tortul  se poate monta si intr-o cratita, captusita cu celofan, caz in care ne
 ajutam de doua platouri cand scoatem tortul din cratita, pentru ca partea de blat pe care 
am pus felii de capsuni sa ajunga in partea de jos a tortului). 
Am ornat cu frisca, felii de capsuni.
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu