Arta cu cei mai multi adepti ramane totusi arta culinara !

Eclere cu crema de vanilie










Ingrediente:

100 g margarina (unt), 
125 g faina, 
1/2 lingurita sare, 
3-4 oua, 
125 ml apa 
Crema de vanilie: 
1 cana lapte rece, 
3 linguri zahar, 
2 plicuri zahar vanilat, 
1 lingura cu varf faina, 
esenta rom, 
50 g unt ,

3 oua,
300 ml frisca batuta.
Glazura: 
3-4 linguri cacao, 
6 linguri apa 


Mod de preparare:

Eclerele: Se pune margarina (untul) cu apa si sarea la foc. Cand da in clocot se adauga faina si se amesteca bine (sa nu fie pe foc). Se fierbe putin la foc mic. Se ia de pe foc si se raceste (intr-o cratita cu apa ). Cand este aproape rece se adauga pe rand ouale. Se pune in tava sub forma de bastonase si se da la foc potrivit (180 grade Celsius) pentru 30 minute si se poate deschide cuptorul doar dupa 20 minute. Dupa ce se racesc se taie in doua pe lungime.

Crema de vanilie: Se pun toate in cratita in afara de frisca care se pune la sfarsit cand e rece crema si se amesteca. Se fierbe la foc potrivit amestecand incontinu pana se ingroasa. Se adauga esenta de rom si 50 unt. Se amesteca bine,dupa ce este gata se pune o folie pe crema ferbinte si se lasa sa se raceasca.

Glazura: Se fierb toate ingredientele.

Mod de ansamblare: capacele de la ecler se trec prin glazura calda. Pe baza eclerului se pune crema de ciocolata, apoi frisca, apoi se pune capacul cu glazura.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu