- 4 linguri (cca 8g) de lavanda uscata, alimentara
- 8 linguri (125ml) de miere
- 375ml de lapte integral
- 375ml de smantana lichida
- 5 galbenusuri de oua
- 50g de zahar
- putina sare
Preparare.
- turnati mierea intr-un ibric, adaugati doua linguri de lavanda si incalziti la foc mic pana cand mierea devine lichida, dupa care lasati-o cca 1 ora sa se raceasca si sa se infuzeze cu aromele din florile uscate de lavanda
- cand mierea s-a racit, turnati smantana lichida intr-un bol si apoi strecurati si mierea (care acum e mult mai lichida) printr-o sita deasa in bolul respectiv, apasand bine cu o lingura de lemn, cat sa iasa aromele din florile de lavanda.
- puneti laptele impreuna cu zaharul si cu sarea intr-o cratita medie si incalziti la foc potrivit pana se dizolva zaharul.
- intr-un alt bol bateti cele 5 galbenusuri de ou si turnati progresiv laptele cald peste ele, amestecand permanent cu telul, sa se omogenizeze.
- transferati inapoi in cratita amestecul de oua cu lapte si puneti-l pe aragaz la foc mediu, amestecand permanent cca 2-3 min, pana cand acesta se transforma in crema.
- strecurati crema prin sita deasa peste smantana amestecata cu mierea infuzata si adaugati si restul de flori de lavanda
- dupa racire puneti crema intr-o cutie cu capac etans si lasati-o la frigider peste noapte.
- a doua zi strecurati din nou amestecul de inghetata si apoi transferati-l in masina de inghetata, vreo 25-30 minute o lasam in masina de inghetata, daca este destul de cremoasa mai sta vreo 2 ore la congelator, dupa care...Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu