Arta cu cei mai multi adepti ramane totusi arta culinara !

Briose de vanilie cu crema



Ingrendiente;
125 g unt,
125 g zahar tos,
2 oua,
125 g faina ,
1 lingurita  praf de copt,
2 linguri de lapte,
3-4 picaturi esenta de  vanilie.


Pentru crema ;
75 g unt ,
2 linguri lapte,
7-8 picaturi esenta de  vanilie ,
225 g zahar pudra,
Zmeura pentru décor,stelute de ciocolata sau bombonele.

Pentru 12 forme de briose.

Prepararea brioselor;
Intr-un bol mare bateti untul moale cu zaharul, pana obtineti o masa pufoasa,de culoare deschisa .
Turnati treptat ouale  batute , si amestecati, adaugand,proportional,cate o lingura din cantitatea de faina cernuta,pentru a evita ca aluatul sa se lase.
Cu o lingurita metalica , amestecati praful de copt in restul de faina ,iar apoi adaugati si laptele si esenta de vanilie .
Introduceti formele din hartie sau silicon in adanciturile tavii speciale sau asezati-le pe o foaie obisnuita de copt.
Impartiti in cantitati egale aluatul in forme.briosele stau in cuptor in jur de 15-20 de minute .

Cum gazuram briosele cu crema;
Intr-un bol mare ,bateti untul pana se imoaie.
Turnati laptele si esenta de vanilie amestecati cu jumatate din cantitatea de zahar.bateti cateva minute.adaugati restul de zahar pudra si continuati ,pana obtineti o crema pufoasa.luati un bulgaras de crema cu o spatula lunga si ungeti partea superioara a briosei,din mijloc spre margini.Ungeti briosa cu crema si pe cealalta parte,pentru a crea un strat uniform.in sfarsit ,rotiti spatula din centru catre margine, in sens antiorar,pentru a crea o spirala.daca nu v-a iesit operatiunea perfect,niste decoratiuni simpatico sau niste fructe proaspete pot sa acopere orice greseala. Decorati  briosa imediat ce ati terminat de glazurat,inainte sa se ingroase crema.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu