Ingrendiente;
125 g unt,
125 g zahar tos,
2 oua,
125 g faina ,
1 lingurita praf de
copt,
2 linguri de lapte,
3-4 picaturi esenta de vanilie.
Pentru crema ;
75 g unt ,
2 linguri lapte,
7-8 picaturi esenta de vanilie ,
225 g zahar pudra,
Zmeura pentru décor,stelute de ciocolata sau bombonele.
Pentru 12 forme de briose.
Prepararea brioselor;
Intr-un bol mare bateti untul moale cu zaharul, pana
obtineti o masa pufoasa,de culoare deschisa .
Turnati treptat ouale batute , si amestecati,
adaugand,proportional,cate o lingura din cantitatea de faina cernuta,pentru a
evita ca aluatul sa se lase.
Cu o lingurita metalica , amestecati praful de copt in
restul de faina ,iar apoi adaugati si laptele si esenta de vanilie .
Introduceti formele din hartie sau silicon in adanciturile
tavii speciale sau asezati-le pe o foaie obisnuita de copt.
Impartiti in cantitati egale aluatul in forme.briosele stau
in cuptor in jur de 15-20 de minute .
Cum gazuram briosele cu crema;
Intr-un bol mare ,bateti untul pana se imoaie.
Turnati laptele si esenta de vanilie amestecati cu jumatate
din cantitatea de zahar.bateti cateva minute.adaugati restul de zahar pudra si
continuati ,pana obtineti o crema pufoasa.luati un bulgaras de crema cu o
spatula lunga si ungeti partea superioara a briosei,din mijloc spre margini.Ungeti
briosa cu crema si pe cealalta parte,pentru a crea un strat uniform.in sfarsit
,rotiti spatula din centru catre margine, in sens antiorar,pentru a crea o
spirala.daca nu v-a iesit operatiunea perfect,niste decoratiuni simpatico sau
niste fructe proaspete pot sa acopere orice greseala. Decorati briosa imediat ce ati terminat de
glazurat,inainte sa se ingroase crema.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu