Arta cu cei mai multi adepti ramane totusi arta culinara !

Gaufres de Bruxelles


Specifice Belgiei, dar cunoscute pe plan internaţional, gaufres sau waffles.



250g făină albă, 
1 linguriţă drojdie uscată,
2 linguri zahăr brun,
1 plic zahăr vanilat, 
2 ouă, 
250ml lapte, 
100g unt,
un praf de sare

Amestecăm făina, zahărul, vanilia şi drojdia uscată.

Separat amestecăm gălbenuşurile cu laptele  şi untul topit, incorporăm apoi ingredientele lichide în cele solide, omogenizând bine.
Batem albuşurile spumă cu un praf de sare şi le încorporăm uşor în aluat,se  obţine un aluat moale dar vâscos.
Acoperim cu  o folie de plastic şi lăsăm la cald pentru 60min să crească până îşi dublează volumul, incingem apoi formele de gaufre şi le ungem cu ulei.
Turnăm compoziţia în forme cu ajutorul unui polonic ,Gaufrele trebuie să iasă crocante la exterior şi pufoase şi aerate la mijloc.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu