Arta cu cei mai multi adepti ramane totusi arta culinara !

Tort Camelia


Ingrediente;
9 oua, 

1 puding ciocolata
1 puding vanilie ,
 1 pahar lapte,
 200 gr.ciocolata  menaj,
 1 cutie frisca, 
1/3 pahar apa (lapte),
 2 linguri zahar,
 2 linguri unt,
1 plic praf de copt,
200 gr. sos de ciocolata .

Preparare;
BLAT;
 Se folosesc 7 oua, se bat albusurile cu 2 de zahar apoi se adauga galbenusurile si faina ,praful de copt si  se amesteca usor cu o paleta si se pune intr-o forma de tort care in prealabil a fost unsa cu unt sau este tapetata cu hirtie de pergament.
 Cuptorul trebuie sa fie incalzit de dinainte la temperatura de 180 grade. Se tine 25-30 minute la cuptor. 

Crema vanilie 1 pahar lapte se amesteca cu puding vanilie instant si cu frisca lichida cu mixer. Se pune la frigider.
 Crema ciocolata Ciocolata se rupe in bucati si se pune intr-un vas rezistent la foc se adauga apa (lapte) se tine pe foc pina se topeste ciocolata. (se poate face acelasi lucru la microwave timp de 1 minut) .
Cind se raceste se adauga 2 lingurite de unt. Se bat 2 albusuri dupa care se adauga 2 galbenusuri. Se toarna totul peste ciocolata rece si se amesteca usor. Crema se tine la frigider.
 Cind blatul este rece se insiropeaza  cu sos de ciocolata si se pune deasupra crema de vanilie, apoi crema de ciocolata (se poate orna ) si se pune la frigider de preferat pina a doua zi.

Se poate servi cu capsuni, cu frisca.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu