Ingrediente:
Foii pe fundul tavi ;
14 linguri zahar
14 linguri ulei
14 linguri apa rece
1 lingurita bicarbonat
faina cat cuprinde pt. a se putea intinde foi pe fundul tavi de cuptor.
Pt. crema: 2 1\2 pahare lapte
1 ceasca de zahar
1\4 cesca faina
1\2 pachet margarina
1 lamaie rasa
zeama stoarsa de la o lamaie.
14 linguri zahar
14 linguri ulei
14 linguri apa rece
1 lingurita bicarbonat
faina cat cuprinde pt. a se putea intinde foi pe fundul tavi de cuptor.
Pt. crema: 2 1\2 pahare lapte
1 ceasca de zahar
1\4 cesca faina
1\2 pachet margarina
1 lamaie rasa
zeama stoarsa de la o lamaie.
Mod de preparare:
Se face din ingredintele pt.foi un aluat care sa se poata intinde pe fundul tavi de aragaz. Se incinge cuptorul si se baga pe rand cate o foaie pe fundul (dosul) tavi circa 15 min. asa se procedeaza cu toate cele 3 foi. daca se doreste a se face mai multe foi se dubleaza reteta. Cand sunt gata toate se lasa la racit si se face crema.
CREMA ;
se pune la fiert intr-o cratita laptele cu zaharul ,se adauga faina apoi margarina ,se freaca in continuu ca sa nu se lipesca.Se adauga lamaia rasa si cand sa racit se adauga sucul de lamaie.
CREMA ;
se pune la fiert intr-o cratita laptele cu zaharul ,se adauga faina apoi margarina ,se freaca in continuu ca sa nu se lipesca.Se adauga lamaia rasa si cand sa racit se adauga sucul de lamaie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu