Arta cu cei mai multi adepti ramane totusi arta culinara !

Eclere cu ciocolata si frisca



Ingrediente:

100 g margarina (unt), 
125 g faina, 
1/2 lingurita sare, 
3-4 oua, 
125 ml apa 
Crema de ciocolata: 
1 cana lapte rece, 
3 linguri zahar, 
2 linguri cacao, 
1 lingura cu varf faina, 
esenta rom, 
50 g unt 
300 ml frisca batuta 
Glazura: 
3-4 linguri cacao, 
6 linguri apa 


Mod de preparare:

Eclerele: Se pune margarina (untul) cu apa si sarea la foc. Cand da in clocot se adauga faina si se amesteca bine (sa nu fie pe foc). Se fierbe putin la foc mic. Se ia de pe foc si se raceste (intr-o cratita cu apa ). Cand este aproape rece se adauga pe rand ouale. Se pune in tava sub forma de bastonase si se da la foc potrivit (180 grade Celsius) pentru 30 minute si se poate deschide cuptorul doar dupa 20 minute. Dupa ce se racesc se taie in doua pe lungime.

Crema de ciocolata: Se pun toate in cratita in afara de lapte care se pune in mijloc si se amesteca. Se fierbe la foc potrivit amestecand incontinuu pana se ingroasa. Se adauga esenta de rom si 50 unt. Se amesteca bine, se lasa sa se raceasca.

Glazura: Se fierb toate ingredientele.

Mod de ansamblare: capacele de la ecler se trec prin glazura calda. Pe baza eclerului se pune crema de ciocolata, apoi frisca, apoi se pune capacul cu glazura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu