Arta cu cei mai multi adepti ramane totusi arta culinara !

Inghetata Cantalup

Inghetata Cantalup


  • Ingrediente
  • un pepene galben de 1 kg
  • 5 galbenusuri
  • 200 ml de lapte
  • 200 g de frisca sau smantana
  • 3 linguri de coniac
  • 2 plicuri cu zahar vanilat
  • 200 g de zahar
    Se taie pepenele in jumatati, se scot semintele iar miezul se taie in felii subtiri. Se pun intr-un castron si se pudreaza cu zahar vanilat. Din galbenusuri, zahar si lapte, se face o compozitie, care se fierbe pe baie de aburi pana incepe sa se ingroase. Se da vasul de-o parte si se lasa compozitia sa se raceasca. Se adauga apoi coniacul, miezul de pepene trecut prin sita (plus siropul lasat). Se pune compozitia in forme si se da la congelator la inghetat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu