Arta cu cei mai multi adepti ramane totusi arta culinara !

kataif


 



Ingrediente:
Pentru Blatul de taietei avem nevoie de:

400 gr taietei speciali pentru kataif(se poate folosi o fidea f fina )

cateva bucatele de unt

Punem taieteii intr-o tava intr-un strat gros de 1,5-2 cm, presaram pe
deasupra bucatele de unt si dam la cuptorul incins pana ce taieteii se rumenesc
Intre timp facem un sirop din :
250 ml apa
2 linguri de zahar brun
2 lingura de miere
1 ceasca zeama de portocala/lamaie
1 lingurita de coaja de citrice
siropul nu trebuie sa fie fiert f mult doar dat in fiert
cand se racoreste putin blatul de taietei ( nu trebuie sa fie rece...dar nici f fierbinte) punem deasupra lui siropul
lasam sa se raceasca bine si ne ocupam de crema de vanilie putem face o crema de vanilie preparata in casa sau o crema din 2 pudinguri de vanilie...


400 ml lapte
2 oua
3 linguri cu varf de amidon de porumb
3 linguri de unt
zahar 100-125 gr
coaja de citrice

se amesteca laptele cu amidonul sa nu fie cocoloase, am adaugat ouale batute bine cu zaharul si untul la temperatura camerei+coaja de portocala
se prepara pe baie de abur sau in cuptorul cu microunde
cand este racorita crema se intinde peste blatul de taietei
punem la rece si intre timp preparam frisca
300 ml frisca lichida
puneti frisca intr-un strat de 1 cm peste crema de vanilie
apoi pregatim decorul din:
fie nuci/alune nesarate/migdale/fistic, se piseaza mare si se pune deasupra prajiturii
Se pune la frigider si se taie in patrate mari

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu