Arta cu cei mai multi adepti ramane totusi arta culinara !

Cozonac imbracat in ciocolata




Ingrediente: 
100 g zahar, 
375 g faina,
 250 g frisca batuta, 
3 oua,
 2 linguri cafea concentrata,
125 ml lapte caldut,
 3 oua,
 60 g unt moale,
 1 cub drojdie,
 esenta de vanilie, 
125 g ciocolata.


Modul de preparare:
 Bate albusurile spuma. Adauga zahar si bate din nou.
Adauga galbenusuri, esenta de vanilie, lapte, unt, faina, drojdia inmuiata in apa calduta.
Se framanta un aluat din aceste ingrediente. Lasa-l la crescut pentru 20 de minute.
Unge o forma de cozonac cu unt si asaza in forma aluatul. Unge deasupra cu ou batut
 si baga la cuptor pentru 40 de minute. Pune ciocolata si cafeaua intr-un bol mic, la
bain-marie pana cand ciocolata se topeste. Dupa ce s-a racit adauga frisca batuta.
 Lasa la rece sa se intareasca putin. Imbraca apoi cozonacul in restul de crema.
Poti decora cu bomboane de ciocolata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu