Ingrediente:
100 g zahar,
375 g faina,
250 g frisca batuta,
3 oua,
2 linguri cafea concentrata,
125 ml lapte caldut,
3 oua,
60 g unt moale,
1 cub drojdie,
esenta de vanilie,
125 g ciocolata.
Modul de preparare:
Bate albusurile spuma. Adauga zahar si bate din nou.
Adauga galbenusuri, esenta de vanilie, lapte, unt, faina, drojdia inmuiata in apa calduta.
Se framanta un aluat din aceste ingrediente. Lasa-l la crescut pentru 20 de minute.
Unge o forma de cozonac cu unt si asaza in forma aluatul. Unge deasupra cu ou batut
si baga la cuptor pentru 40 de minute. Pune ciocolata si cafeaua intr-un bol mic, la
bain-marie pana cand ciocolata se topeste. Dupa ce s-a racit adauga frisca batuta.
Poti decora cu bomboane de ciocolata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu