Arta cu cei mai multi adepti ramane totusi arta culinara !

Bavareza cu ciocolata

Ingrediente;
-200 gr. biscuiti cu cacao
-100 gr.unt sau margarina
-200 gr.zaher
-1 plic gelatina
-1 praf de sare
-13/4 cana lapte
-200 gr. ciocolata
-3 oua
-1 cana frisca lichida
-1 lingurita esenta de vanilie
Pentru decor;
-sos ciocolata 
-fructe
Preparare;
zdrobesti biscuitii si-i amesteci cu untul moale .Intinzi amestecul de biscuiti pe fundul unei forme de tort cu pereti detasabili si presezi foarte bine.Lasi la rece pana prepari crema.Amesteci intr-un vas zaharul cu gelatina si sarea .Torni usor laptele , amestecand cu un tel ,adaugi ciocolata rasa si incalzesti totul bain-marie pana se dizolva ciocolata si gelatina [nu trebuie sa fiarba] Bati ouale,adaugi putin din amestecul de ciocolata ,mixand energic,apoitorni ouale in amestecul cu ciocolata,asezi pe foc si aduci la punctul de fiebere .Acoperi vasul cu o folie de plastic si lasi sa se raceasca circa 2-3 ore.Bati frisca livhida cu esenta de vanilie si o incorporezi usor in crema de ciocolata,ametecand usor,de jos in sus.Torni compozitia peste blatul de biscuiti si lasi la rece peste noapte.Cand servesti,decorezi cu sos de ciocolata si cu fructe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu