Arta cu cei mai multi adepti ramane totusi arta culinara !

Fursecuri cu nuca



Ingrediente: 

450 de grame de faina, 200 grame de unt, o lingura plina cu smaintana (sau tot atata caimac), 150 de grame de zahar pudra, 3 galbenusuri, un varf de cutit de sare, o lingura de rom, un plic de praf de copt, coaja rasa de la o lamaie, iar pentru ornat 200 de grame de nuci bucatele, 150 g zahar pudra si un plic de zahar vanilat. 

Preparare: 

Freaca, intr-un castron, untul cu zaharul, pana cand acesta se topeste, apoi pune pe rand galbenusurile, lingura de smantana, romul, sarea si coaja de lamaie. La final adauga faina si praful de copt. Din momentul in care pui faina, aluatul se amesteca cu mana, dar nu se framanta. Este gata cand mainile sunt curate. Da aluatul la rece, jumatate de ora. Bate spuma un albus de ou. Ia bucatele de aluat, cat nuca, fa bilute, inmoaiele in spuma de albus, apoi prin nuca tocata. Bilele se aseaza in tava neunsa, cu putina distanta intre ele. Guritele se coc la foc potrivit, 20-25 minute, ca sa se rumeneasca putin. Cand sunt calde se tavalesc prin zahar pudra amestecat cu un plic de zahar vanilat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu