Arta cu cei mai multi adepti ramane totusi arta culinara !

Tortul de craciun


veronicascakes.blogspot.com,poza tortului este preluata.


Ingrediente pentru tortul de craciun

Pentru blatul tortului de craciun avem nevoie de :

- 3 oua

- 90 g zahar

- 125 g faina

- 40 g migdale macinate

- 1 lingurita praf de copt


Pentru crema tortului de craciun avem nevoie de :

- 2 pliculete de gelatina

- 2 lamai

- 100 g zahar pudra

- 500 ml iaurt

- 1 pliculet zahar vanilat

- 1 compot de 

- 300 g frisca lichida

Pentru insiroparea blatului avem nevoie de:

- 5 linguri de lichior de portocale

Pentru decorarea tortului de craciun avem nevoie de:

- 1 compot de 

- 300 ml frisca

- ornamente de tort aurii

- nuca de cocos verde

Mod de preparare a tortului de craciun

Se amesteca 100 g faina, migdalele si praful de copt. Se mixeaza 3 albusuri cu 4 linguri de apa, apoi adaugam zaharul si galbenusurile pe rand. Adaugati restul de faina in ploaie. Amestecati aluatul bine si il intindeti intr-o forma de bradut (sau normal) . Se pune in cuptor 25 de minute. Se spala lamaile, se rade coaja si se stoarce zeama. Sucul se amesteca cu zaharul pudra, iaurtul pliculetul de zahar vanilat si gelatina pregatita asa cum scrie pe plic.

Se pune in frigider pentru 20 de minute. Intre timp se pregateste frisca lichida, pe care o amestecam cu crema de iaurt. Pe un platou intins se pune blatul racit si se taie in doua parti egale.Se insiropeaza o parte din blat cu lichiorul de portocale si se pun bucatile de ananastaiate marunt, se intinde crema uniform si se pune cateva lingurite de gem din loc in loc.Deasupra se pune celalalt blat si se imbraca tortul cu frisca.Se orneaza cu bucatele de , ornamente de tort aurii si nuca de cocos verde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu