Ingrediente:
- 5 Foi:
- 1 pahar de zahar
- 1/4 pachet de margarina
- 1 ou
- 2 linguri lapte
- 2 linguri miere
- 1 lingurita rasa amoniac
- faina cat cuprinde
- esenta de vanilie
- Crema:
- 2 oua
- 125 g zahar
- 50 g cacao
- 150 g unt
Se face intai crema : se pun la foc foarte mic ouale cu zharul, se amesteca continuu pana ce acesta se dizolva. Se adauga cacaoa, se omogenizeaza bine si apoi se pune untul taiat cubulete. Se tine pe foc crema cam 20 de minte amestecand energic si continuu. Se da la frigider.
Foile: se pun intr-un vas pe foc zaharul, margarina, oul , laptele ,esenta de vanilie si mierea si se amesteca pana ce se obtine o compozitie lichida si un pic mai inchisa la culoare. Se toarna intr-un castron mai mare si se adauga amoniacul si faina cat sa obtinem un aluat potrivit de tare care se poate intinde. Se imparte aluatul in 5 ( tava mea are dimensiunea de 17/23 cm) si se coc foi pe fundul tavii unse cu unt si tapetata cu faina doar la prima foaie, la urmatoarele e nevoie doar de un pic de unt. Foile 2,3, 4 si 5 le intindem direct pe fundul tavii calde , astfel nu vom avea probleme cu aluatul care se intareste intre timp, plus ca vor fi egale ca dimensiune.
Se monteaza prajitura alternand foile si crema. Se pudreaza cu zahar .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu