Prajitura Televizor
Ingrediente
Pentru blaturile maro:
5 oua
250 g faina
150 ml lapte
120 g zahar
120 g unt
3 linguri cacao
1 plic praf de copt
Pentru blatul alb:
4 oua
4 linguri apa
8 linguri faina
8 linguri zahar
1 plic praf de copt
Pentru crema:
200 ml lapte
4 linguri faina
250 g unt
250 g zahar
rom
vanilie
zeama de lamaie
Mod de preparare;
- Preparati inainte de toate blaturile negre.
- Luati cele 5 oua, separati albusurile de galbenusuri si bateti albusurile cu cele 120 g de zahar.
- Galbenusurile le mixati cu untul, cu faina, adaugati si laptele treptat iar la final puneti si cele 3 linguri cu cacao.
- Cand toate aceste ingrediente au fost omogenizate bine, adaugati albusurile batute spuma tare si amestecati totul, cu miscari de jos in sus, in interiorul vasului.
- Din aceasta compozitie trebuie sa obtineti doua blaturi asa ca impartiti compozitia in doua si coaceti blaturile intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
- Coaceti blaturile la o temperatura de 180 de grade in cuptorul incalzit in prealabil.
- In timp ce blaturile negre se coc, dumneavoastra treceti la prepararea compozitiei pentru blatul alb.
- Pregatiti doua vase mai mari in care separati albusurile de galbenusuri iar albusurile le bateti spuma cu zaharul si cele 4 linguri de apa.
- Galbenusurile le amestecati cu faina si plicul de praf de copt iar compozitia rezultata o amestecati treptat cu spuma de albusuri, amestecand si de aceasta data cu miscari de jos in sus.
- Cand cele doua compozitii s-au omogenizat bine, tapetati o tava cu hartie de copt si coaceti blatul in cuptorul deja incalzit la temperatura de 180 de grade, timp de aproximativ 25 de minute.
- Crema acestei prajituri o preparati in doua etape, din doua compozitii diferite.
- Inainte de toate, puneti pe foc laptele impreuna cu faina si lasati pana da in clocot si amestecul devine ca o budinca, dupa care dati la racit.
- Mixati intr-un vas separat untul impreuna cu zaharul, romul, vanilia si zeama de lamaie pana cand zaharul s-a topit complet.
- Aduceti de la rece prima compozitie si o amestecati cu cea ce-a doua pana la omogenizarea completa si dati din nou deoparte crema pana cand blaturile sunt gata si le-ati si lasat sa stea putin sa se racoreasca.
- Pentru a asambla prajitura luati prima data unul din blaturile negre, puneti jumatate din crema, puneti apoi blatul alb, peste acesta adaugati si restul de crema iar la final asezati cel de-al doilea blat negru.
- Daca blaturile negre ies putin cam tari le puteti insiropa cu suc de fructe sau cu putin lapte, dupa preferinta.
- Puteti deasemenea sa preparati si o glazura de ciocolata pe care sa o turnati deasupra prajiturii sau puteti sa o decorati cu ciocolata de menaj data pe razatoarea mare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu