Arta cu cei mai multi adepti ramane totusi arta culinara !

Prajitura Televizor

Ingrediente

Pentru blaturile maro:

5 oua

250 g faina

150 ml lapte

120 g zahar

120 g unt

3 linguri cacao

1 plic praf de copt

Pentru blatul alb:

4 oua

4 linguri apa

8 linguri faina

8 linguri zahar

1 plic praf de copt

Pentru crema:

200 ml lapte

4 linguri faina

250 g unt

250 g zahar

rom

vanilie

zeama de lamaie

Mod de preparare;

  1. Preparati inainte de toate blaturile negre.
  2. Luati cele 5 oua, separati albusurile de galbenusuri si bateti albusurile cu cele 120 g de zahar.
  3. Galbenusurile le mixati cu untul, cu faina, adaugati si laptele treptat iar la final puneti si cele 3 linguri cu cacao.
  4. Cand toate aceste ingrediente au fost omogenizate bine, adaugati albusurile batute spuma tare si amestecati totul, cu miscari de jos in sus, in interiorul vasului.
  5. Din aceasta compozitie trebuie sa obtineti doua blaturi asa ca impartiti compozitia in doua si coaceti blaturile intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  6. Coaceti blaturile la o temperatura de 180 de grade in cuptorul incalzit in prealabil.
  7. In timp ce blaturile negre se coc, dumneavoastra treceti la prepararea compozitiei pentru blatul alb.
  8. Pregatiti doua vase mai mari in care separati albusurile de galbenusuri iar albusurile le bateti spuma cu zaharul si cele 4 linguri de apa.
  9. Galbenusurile le amestecati cu faina si plicul de praf de copt iar compozitia rezultata o amestecati treptat cu spuma de albusuri, amestecand si de aceasta data cu miscari de jos in sus.
  10. Cand cele doua compozitii s-au omogenizat bine, tapetati o tava cu hartie de copt si coaceti blatul in cuptorul deja incalzit la temperatura de 180 de grade, timp de aproximativ 25 de minute.
  11. Crema acestei prajituri o preparati in doua etape, din doua compozitii diferite.
  12. Inainte de toate, puneti pe foc laptele impreuna cu faina si lasati pana da in clocot si amestecul devine ca o budinca, dupa care dati la racit.
  13. Mixati intr-un vas separat untul impreuna cu zaharul, romul, vanilia si zeama de lamaie pana cand zaharul s-a topit complet.
  14. Aduceti de la rece prima compozitie si o amestecati cu cea ce-a doua pana la omogenizarea completa si dati din nou deoparte crema pana cand blaturile sunt gata si le-ati si lasat sa stea putin sa se racoreasca.
  15. Pentru a asambla prajitura luati prima data unul din blaturile negre, puneti jumatate din crema, puneti apoi blatul alb, peste acesta adaugati si restul de crema iar la final asezati cel de-al doilea blat negru.
  16. Daca blaturile negre ies putin cam tari le puteti insiropa cu suc de fructe sau cu putin lapte, dupa preferinta.
  17. Puteti deasemenea sa preparati si o glazura de ciocolata pe care sa o turnati deasupra prajiturii sau puteti sa o decorati cu ciocolata de menaj data pe razatoarea mare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu