Arta cu cei mai multi adepti ramane totusi arta culinara !

Pricomigdale




In Franta se coc pricomigdale cu crusta crocanta si umplutura moale.coaceti jumatati colorate si lipiti-le cu crema de vanilie in toate culorile curcubeului.

Pricomigdale , in ciuda numelui frantuzesc [ macarons], aceste bunatati crocante au aparut in Franta in secolul al XVI-lea,cand Ecaterina de Medici a venit din Italia sa se casatoreasca cu Henric al II-lea si i-a adus cu ea pe propriii cofetari.denumirea lor vine de la termenul macaronner,care inseamna”amestecarea unui aluat pana cand devine dens si curge lent de pe lingura “



Ingrendiente ;

Pentru bezele.
3 albusuri ,
25 g zahar granulat,
200 g zahar pudra,
125 g migdale macinate,
colorantii alimentari,


pentru umplutura ;

2 galbenusuri,
50 g zahar granulat,
3 picaturi de esenta de vanilie,
1 lingura faina,
200 ml lapte,
Colorantii alimentari,

Reteta pentru 15 bc.


Pentru bezele ;
Bateti albusurile spuma tare si fara sa va opriti din batut,presarati zaharul treptat,pana obtineti o spuma lucioasa. Macinati in blender zaharul pudra si migdale pana cand obtineti o pudra fina.cerneti amestecul de doua ori si adaugati-l la spuma de albus,impreuna cu colorantul ales.Amestecati cu grija  pana cand spuma este uniforma sic urge de pe spatula sub forma unei panglici continue. Verificati consistenta turnand repede cantitati mici cu lingura pe o farfurie. Ar trebui sa obtineri emisfere perfecte, fara mot. Daca emisferele au un mot ascutit, mai amestecati o data , energic.
Desenati pe hartia de copt trei randuri de cinci cercuri cu diametrul de 4 cm.Puneti hartia in tava , cu fata desenata in jos. Turnati aluatul in pos si puneti in centrul fiecarui cerc un glob de aluat. Scuturati tava, astfel incat aluatul  sa se intinda uniform. Lasati la uscat 15 minute.coaceti 8-10 minute,pana cand bezeaua devine consistenta.


Umplutura;
Bateti galbenusurile cu zaharul pana cand obtineti o crema groasa, de culoare deschisa, adaugati faina ,incalziti laptele si turnati-l in fir subtire in crema de oua,fara a va opri din batut.Adaugati  esenta de vanilie si colorantul, iar apoi turnati amestecul in vasul in care ati incalzit laptele.Amestecand continiuu,aduceti amestecul la punctual de fierbere si lasati crema sa se ingroase,acoperiti si puneti la frigider.Ungeti cu crema jumatatile de bezele si lipiti-le de celelalte jumatati.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu