Arta cu cei mai multi adepti ramane totusi arta culinara !

Tort de ciocolata amaruie si fructe de padure- Narcisa


pentru blat;
6 oua,
6 linguri de zahar,
1 plic praf de copt,
6 linguri de faina,
2 plicuri zahar vanilat,
4 linguri cacao pudra ,
un praf de sare .

pentru crema;
1 plic budinca de vanilie,
sau crema de vanilie,
1/2 lapte,
2 bc. ciocolata amaruie 100 gr, fiecare,
dulceata de mure sau fructe de padure,

pentru ornament;
insiroparea tortului se face cu sirop de fructe de padure circa 1 litru sau zeama de la fructe proaspete.
sosul de ciocolata se face din 1 bc. de 100 gr. fiecare de ciocolata amaruie ,topita in 200 gr. de frisca lichida.
fulgi de migdale  ,
ornamente flori facute sau cumparate.

blatul;
se separa ouale , fiecare intru-n bol  si se pune  putina sare ,primele care se bat cu mixerul pana ajunge crema sunt galbenusele cu 3 linguri de zahar,apoi se bat albusurile cu cele 3 linguri de zahar devenind o bezea tare.In albusuri se incorporeaza crema de galbenusuri mestecand foarte usor apoi se adauga faina si praful de copt.Compozitia se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt.Se coace repede in functie de cuptor .

crema;
se pune laptele la foc si se adauga budinca de vanilie , cand este gata se adauga ciocolata bucatele ,pe rand si mestecand pana se incorporeaza toata ciocolata.

asamblarea tortului;
in forma de tort se pune folie sau punga mare , blatul se taie in 2 parti numai dupa ce s-a racit , se pune prima data partea de sus a blatului dar intoarsa invers ca atunci cand intoarcem forma de tort sa fie deasupra ,[exact asa cum l-am scos din cuptor], se insiropeaza prima foaie  la care se adauga gemul de mure se intinde pe toata suprafata dupa care se adauga crema toata ,urmand ultima foaie si ea insiropata , se inchide folia strans de jur imprejurul tortului si se da la frigider pentru cel putin 12 ore.Dupa care se scoate se rastoarna pe un platou se pune sosul de ciocolata si fulgi de migdale si ornamentele, se mai da la frigider pentru inca 3 ore dupa care poate fi servit.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu