Arta cu cei mai multi adepti ramane totusi arta culinara !

Prajitura cu foi de zahar ars si crema de lamaie





Ingrediente: 

- pentru blat:
500 de g. de faina,
100 de g. de  zahar,
150 de g. de unt,
 100  de g. de smantana,
 un ou,
un plic de praf de copt. 


- pentru crema:
5 linguri de faina,
200 de g.de unt ,
 200 de g. de zahar pudra,
 1/2 de litru de lapte,
coaja si zeama de la doua lamai.

Preparare:

-    Pune zaharul pentru blat, intr-o cratita, la topit. Lasa-l pana se face maro, stinge-l cu o cana de apa fierbinte si lasa totul pe foc pana ce zaharul se topeste complet. 
-    Untul (la temperatura camerei) se amesteca cu oul intreg, cu smantana si siropul de zahar ars. Adauga faina, amestecata cu praful de copt, toata odata, si omogenizeaza compozitia cu mana, dar fara a framanta coca. 
-    Imparte aluatul in patru. Intinde, din fiecare bucata, cate o foaie, pe care o coci pe fundul tavii (unse cu unt) de la aragaz, la foc moale, pana se coloreaza putin. 
-    Foile se pun unele peste altele si se lasa sa se raceasca (sunt rigide ca un biscuite).
-    Cat se coc foile pregateste crema. Amesteca faina cu laptele si pune totul pe foc. Amesteca si cand se ingroasa, da deoparte si lasa sa se raceasca. 
-    Rade coaja de la lamaie si stoarce sucul.
-    Amesteca untul moale cu zaharul si cand pasta de faina s-a racit adauga cate putin, in crema de unt, alternand cu sucul de lamaie. Adauga si coaja de lamaie. 
-    Monteaza prajitura. Pune prima foaie intr-o tava de aragaz, pune crema, si asa pana asezi toate cele patru foi. Da prajitura la rece, cel putin 12 ore. Tai-o bucati si inainte de a le scoate din tava pudreaza-le cu zahar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu