Tiramisu cu mascarpone
- 500 g mascarpone
- 700 g piscoturi
- 250 ml espresso sau cafea tare
- 3 linguri zahar pudra
- 3 oua
- o lingura cacao
- 3 lingurite amaretto sau o lingurita esenta migdale
Punem galbenusurile intr-un vas, adaugam trei linguri de zahar pudra
si le amestecam pana cand acestea isi schimba consistenta si culoarea.
Peste compozitia obtinuta adaugam 500 g mascarpone (doua cutii) si
continuam sa amestecam cu mixerul pana cand crema se leaga.
In cazul in care nu avem lichior amaretto la indemana,
adaugam in crema pentru tiramisu o lingurita cu esenta de migdale.
Batem spuma tare albusurile, dupa care turnam peste ele crema mascarpone
si amestecam incetisor, de jos in sus, pentru a nu se lasa prea mult albusurile.
Apoi introducem crema pentru tiramisu in frigider.
Trecem prin cafea ambele parti ale fiecarui piscot.
Cafeaua pentru tiramisu trebuie sa fie neindulcita, neaparat rece si amestecata
cu trei lingurite de amaretto.
Asezam in tava primul strat de piscoturi peste care intindem jumatate din crema mascarpone. Asezam deasupra un al doilea strat de piscoturi si apoi peste acesta turnam restul de crema mascarpone.
Prajitura tiramisu se pudreaza cu o lingura de cacao si se poate servi
dupa ce a fost tinuta la frigider macar 3 ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu