Blat:
7 oua, 14 linguri zahar, 3 linguri apa, 3 linguri ulei, 2 linguri cacao, 8 linguri faina, 1 praf de copt, esenta de vanilie.
Crema de ciocolata:
400 grame frisca, 3 banane,3 linguri de cacao,esenta de vanilie si rom dupa gust si 100 g zahar.
Sirop:
200 ml apa, 100 g zahar, 1 cappuccino cu rom, esenta de rom.
Glazura:
150 g ciocolata cu lapte, 100 g unt, 2 linguri frisca lichida.
Crema decor:
100 g ciocolata neagra, 300 ml frisca lichida.
Blat:
Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, apa, uleiul, esenta, iar la final, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Aluatul obtinut se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.
Crema de ciocolata:
Se mixeaza frisca,zaharul se adauga cacao si esentele de vanilie si rom.
Sirop:
Se pun pe foc apa si zaharul, se adauga praful de cappuccino si esenta de rom.
Se da un clocot, apoi se lasa sa se raceasca.
Glazura:
Ciocolata, untul si frisca, se pun pe foc si se lasa pana se topesc toate si compozitia
se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca, pana ajunge la temperatura camerei.
Decorul:
Se incalzesc 100 ml frisca lichida, se adauga ciocolata maruntita si se amesteca pana se dizolva.
Se adauga apoi si restul cantitatii de frisca si se mixeaza pana isi dubleaza volumul.
Blatul se insiropeaza si se umple cu crema de frisca si bananele intregi.
Se toarna deasupra glazura si se da tortul la rece.
Cand glazura s-a intarit, se decoreaza cu crema, dupa imaginatia proprie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu