Arta cu cei mai multi adepti ramane totusi arta culinara !

Tort Amandina


  • Am refacut reteta pentru tortul  Amandina cu mici imbunatatiri.



  • Ingrediente

    Blat:
    7 oua, 14 linguri zahar, 3 linguri apa, 3 linguri ulei, 2 linguri cacao, 8 linguri faina, 1 praf de copt, esenta de vanilie.

  • Crema de ciocolata:
    300 g unt, 200 g zahar pudra, 3 galbenusuri, 3-4 linguri cacao, esenta de rom.
  • sau folositi crema de aici numai ca inlocuiti cu ciocolata neagra http://cuisine-hobby.blogspot.ro/2014/01/tort-cu-crema-de-lamaie-si-ciocolata.html
  • Sirop:200 ml apa, 100 g zahar, 1 cappuccino cu rom, esenta de rom.
  • Glazura:150 g ciocolata cu lapte, 100 g unt, 2 linguri frisca lichida.
  • Crema decor:100 g ciocolata neagra, 300 ml frisca lichida.
  • Blat: 
    Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, apa, uleiul, esenta, iar la final, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Aluatul obtinut se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.


  • Crema de ciocolata:
    Se mixeaza untul cu zaharul, apoi cu galbenusurile, adaugate pe 
    rand si mixand dupa fiecare. Se adauga cacaoa si esenta de rom. 
    Se continua mixarea pana cand se obtine o crema spumoasa.
    Sirop:
    Se pun pe foc apa si zaharul, se adauga praful de cappuccino
    si esenta de rom. Se da un clocot, apoi se lasa sa se raceasca.
    Glazura:
    Ciocolata, untul si frisca, se pun pe foc si se
    lasa pana se topesc toate si compozitia se omogenizeaza.
    Se lasa sa se raceasca, pana ajunge la temperatura camerei.
    Decorul:
    Se incalzesc 100 ml frisca lichida, se adauga ciocolata
     maruntita si se amesteca pana se dizolva. Se lasa la rece 2-3 ore.
     Se adauga apoi si restul cantitatii de frisca si se
    mixeaza pana isi dubleaza volumul.

    Asamblarea tortului amandina:
    Blatul se insiropeaza si se umple cu crema de unt.
    Se toarna deasupra glazura si se da tortul la rece.
    Cand glazura s-a intarit, se decoreaza cu frisca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu