Arta cu cei mai multi adepti ramane totusi arta culinara !

Cheesecake cu fructe de padure si crema de nuca de cocos





Pentru blat: 8 oua , 350 gr.faina , 200 gr.zahar , zeama de lamaie  si  putina coaja, praf de copt un plic.

Pentru crema de cocos :3 oua, 500 ml.lapte , 100 ciocolata alba  , 1 lingura de zahar , 3 linguri faina  , 1 lamai zeama si coaja , esenta de vanilie, nuca de cocos macinata sau [lapte de cocos in loc de lapte de vaca ] 150 gr si 350 ml.frisca si un plic de gelatina.


Pentru crema de fructe de padure :3 oua, 500 ml.lapte , 100 ciocolata alba  , 1 lingura de zahar , 3 linguri faina  , 1 lamai zeama si coaja , esenta de vanilie, fructe de padure congelate 450 gr, 350 ml.frisca si un plic de gelatina.


Mod de preparare –

Pentru blat, separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma impreuna cu zaharul adaugat treptat. Adauga apoi galbenusurile si faina si zeama si coaja de lamaie si praful de copt . Compozitia obtinuta astfel, toarn-o intr-o tava  unde ai pus hartie de copt. Coace blatul la foc potrivit. Dupa ce s-a racit, taie-l in doua.

Pentru crema, fierbe laptele impreuna cu zaharul ,cele 3 oua  si faina ,dupa ce s-a ingrosat  se ia de pe foc se adauga ciocolata si gelatina. Amesteca totul si adauga zeama de lamaie,
se pune o folie ca sa nu faca coaja si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se adauga frisca si nuca de cocos .

Pentru crema de fructe de padure : se procedeaza la fel numai ca dupa racire se adauga  fructele de padure care au fost putin incalzite cu 2 linguri de zahar se pun la scurs intr-o strecuratoare ,siropul obtinut se foloseste la insiroparea tortului .

Cu aceasta crema  de cocos acopera o foaie de blat numai dupa ce o insiropezi bine , aseaza deasupra cealalta foaie care si ea trebuie insiropata si adaugi iar crema  de fructe de padure   si lasa la rece .

Dupa ce a stat la frigider in jur de 10 ore se orneaza , eu am ornat cu frisca  300 gr. in doua culori roz si alb .




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu