Arta cu cei mai multi adepti ramane totusi arta culinara !

Cheesecake cu crema de lamaie si ciocolata alba


Pentru blat: 8 oua , 350 gr.faina , 200 gr.zahar,2 lamai zeama si coaja ,un plic praf de copt.
Pentru crema:5 oua, 1000 ml.lapte , 250 gr. ciocolata alba  , 1 lingura de zahar , 4 linguri faina  , 2 lamai zeama si coaja , esenta de rom , esenta de vanilie.500 ml.frisca un pli de gelatina .

Mod de preparare –

Pentru blat, separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma impreuna cu zaharul adaugat treptat. Adauga apoi galbenusurile care si ele au fost frecate cu 3 linguri de zahar  si faina si zeama si coaja de lamaie si  un plic praf de copt.Compozitia obtinuta astfel, toarn-o intr-o tava pe care piu hartie de copt. Coace blatul la foc potrivit. Dupa ce s-a racit, taie-l in doua.

Pentru crema, fierbe laptele impreuna cu zaharul ,cele 5 oua  si faina ,dupa ce ei de pe foc adaugi ciocolata 150 gr si gelatina care ai tinut-o in apa putin sa se inmoaie . Amesteca totul si adauga zeama de lamaie.Cand s-a racit se adauga frisca.



Se pregateste circa 1000 ml.sirop din zeama de la o lamaie,esenta vanilie si rom 3 linguri zahar.
Sosul de ciocolata alba 100 gr.  si  o lamaie pentru ornat, frisca si decoratiuni pt. tort.

Cu aceasta crema acopera o foaie de blat numai dupa ce o insiropezi bine , aseaza deasupra cealalta foaie care si ea trebuie insiropata si adaugi iar crema si sosul de ciocolata cu lamaie se orneaza  si se lasa la rece .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu