Pentru blat: 8 oua , 350 gr.faina , 200 gr.zahar,2 lamai zeama si coaja ,un plic praf de copt.
Pentru crema:5 oua, 1000 ml.lapte , 250 gr. ciocolata alba , 1 lingura de zahar , 4 linguri faina , 2 lamai zeama si coaja , esenta de rom , esenta de vanilie.500 ml.frisca un pli de gelatina .
Mod de preparare –
Pentru blat, separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma impreuna cu zaharul adaugat treptat. Adauga apoi galbenusurile care si ele au fost frecate cu 3 linguri de zahar si faina si zeama si coaja de lamaie si un plic praf de copt.Compozitia obtinuta astfel, toarn-o intr-o tava pe care piu hartie de copt. Coace blatul la foc potrivit. Dupa ce s-a racit, taie-l in doua.
Pentru crema, fierbe laptele impreuna cu zaharul ,cele 5 oua si faina ,dupa ce ei de pe foc adaugi ciocolata 150 gr si gelatina care ai tinut-o in apa putin sa se inmoaie . Amesteca totul si adauga zeama de lamaie.Cand s-a racit se adauga frisca.
Pentru crema, fierbe laptele impreuna cu zaharul ,cele 5 oua si faina ,dupa ce ei de pe foc adaugi ciocolata 150 gr si gelatina care ai tinut-o in apa putin sa se inmoaie . Amesteca totul si adauga zeama de lamaie.Cand s-a racit se adauga frisca.
Se pregateste circa 1000 ml.sirop din zeama de la o lamaie,esenta vanilie si rom 3 linguri zahar.
Sosul de ciocolata alba 100 gr. si o lamaie pentru ornat, frisca si decoratiuni pt. tort.Cu aceasta crema acopera o foaie de blat numai dupa ce o insiropezi bine , aseaza deasupra cealalta foaie care si ea trebuie insiropata si adaugi iar crema si sosul de ciocolata cu lamaie se orneaza si se lasa la rece .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu