Arta cu cei mai multi adepti ramane totusi arta culinara !

Tort dobos "un deliciu pentru seara de craciun




Ingrediente

Pentru blat:
10 oua
200 g zahar
1 lamaie
120 g faina
Pentru crema:
250 g unt
200 g ciocolata
1 lingura cacao
6 oua
250 g zahar

Mod de preparare.

Frecati tare 10 galbenusuri cu zaharul, coaja si zeama de lamaie, pana ce amestecul devine o crema spumoasa.

Adaugati apoi albusurile batute spuma tare si faina, alternand cu albusurile.

Din compozitia obtinuta faceti 10 foi pe care le coaceti, pe rand, pe fundul formei de tort, pusa pe gratar in cuptor, apoi treceti sa preparati crema.

Topiti ciocolata si cacaoa pe foc in trei linguri cu apa si amestecati cate putin in untul frecat spuma.

Separat, bateti ouale intregi cu zaharul, pe foc mic, pana ce amestecul devine ca o crema groasa.

Lasati la rece, apoi amestecati cate putin din compozitia obtinuta in untul cu ciocolata.

Cu aceasta crema umpleti foile, le suprapuneti si opriti o parte din crema pentru uns tortul deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu