- 450 grame de zahăr
- 10 ml esenţă de rom (opţional)
- 170 grame de unt gras (minim 80% grasime)
- 500 grame lapte praf
- 80 grame de cacao
Preparare:
- Amestecaţi laptele praf şi pudra de cacao şi treceţi-le prin sită.
- Amestecaţi zahărul cu 150 ml de apă într-o crăticioară.
- Fierbeţi aproximativ 10 minute până se leagă într-un sirop cleios, fără ca zahărul să se caramelizeze.
- Adăugaţi untul tăiat cubuleţe şi luaţi vasul de pe foc. Amestecaţi până se topeşte.
- Încorporaţi esenţa de rom şi amestecul de cacao cu lapte praf, cu grijă pentru a nu forma cocoloaşe.
- Amestecaţi energic – eventual folosind braţele de frământat ale mixerului – cât este cald, pentru a obţine o masă omogenă.
- Întindeţi şi nivelaţi într-o tavă dreptunghiulară unsă cu puţin ulei.
- Lăsaţi la rece pentru 2-3 ore înainte de a tăia.
Ciocolata de casă se consumă ca atare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu