Sticksuri cu cafea
Iti trebuie:
- 250 g faina
- 125 g unt
- 125 g zahar pudra
- 1 ou
- 1 fiola esenta de rom
- 1 varf de cutit de sare
- 1 lingurita cafea fin macinata
- 1 plic zahar vanilinat
- cate 50 g ciocolata de menaj alba si neagra
Pregatesti asa:- Cerni faina intr-un castron, iar in mijloc pui untul moale, la temperatura camerei, esenta de rom, pudra de cafea si oul batut impreuna cu sarea, zaharul pudra si cel vanilinat.
- Amesteci pana cand obtii un aluat omogen, elastic, pe care il impachetezi intr-o folie si il introduci in frigider pentru 1/2 ora.
- Pe planseta presarata cu faina, modelezi aluatul sub forma unui sul gros de 1 cm.
- Tai bastonase lungi de 15 cm si le asezi in tava tapetata cu hartie de copt.
- Le coci la foc mediu, in cuptorul preincalzit, pentru 15 minute, avand grija sa nu se rumeneasca prea tare.
- Le scoti cu grija si le lasi sa se raceasca pe un gratar.
- Topesti ciocolata la bain-marie, in vase diferite si treci capetele prin ciocolata topita.
- Dupa ce s-a intarit glazura, servesti baghetele langa cafea sau la ceaiul de la ora 5 sau le intrebuintezi ca decor pentru creme la pahar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu