Arta cu cei mai multi adepti ramane totusi arta culinara !

Sticksuri cu cafea

Iti trebuie:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 125 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 lingurita cafea fin macinata
  • 1 plic zahar vanilinat
  • cate 50 g ciocolata de menaj alba si neagra
Pregatesti asa:
  1. Cerni faina intr-un castron, iar in mijloc pui untul moale, la temperatura camerei, esenta de rom, pudra de cafea si oul batut impreuna cu sarea, zaharul pudra si cel vanilinat.
  2. Amesteci pana cand obtii un aluat omogen, elastic, pe care il impachetezi intr-o folie si il introduci in frigider pentru 1/2 ora.
  3. Pe planseta presarata cu faina, modelezi aluatul sub forma unui sul gros de 1 cm.
  4. Tai bastonase lungi de 15 cm si le asezi in tava tapetata cu hartie de copt.
  5. Le coci la foc mediu, in cuptorul preincalzit, pentru 15 minute, avand grija sa nu se rumeneasca prea tare.
  6. Le scoti cu grija si le lasi sa se raceasca pe un gratar.
  7. Topesti ciocolata la bain-marie, in vase diferite si treci capetele prin ciocolata topita.
  8. Dupa ce s-a intarit glazura, servesti baghetele langa cafea sau la ceaiul de la ora 5 sau le intrebuintezi ca decor pentru creme la pahar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu