Arta cu cei mai multi adepti ramane totusi arta culinara !

Amandine




Ingrediente

Blat:
* 6 oua
* 200 gr. zahar
* 30 ml. apa
* 30 ml. ulei
* 20 gr. cacao
* 8 linguri faina(150 g)
* 1 lingurita praf de copt
Crema :
* 200gr. zahar pudra
* 250 g unt/margarina
* 100 g ciocolata neagra(75


·  Mod de preparare

Blat: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza iar pana se intaresc bat.Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei.Se amesteca cu lingura de jos in sus.Treptat se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt. Se omogenizeaza. In tava unsa, tapetata cu faina sau cu hartie de copt , se pune compozitia si se coace 30-35 minute. Dupa ce se raceste blatul se taie in 2. 

Crema: Untul moale se mixeaza cu zaharul PUDRA pana devine cremos,apoi se adauga ciocolata topita cu 2 linguri de lapte si se omogenizeaza.Se adauga frisca lichida si esenta de rom si se amesteca. Se lasa la rece pana la asamblare.

Siropul: Se amesteca ingredientele intr-un ibric si se fierb pana se dizolva zaharul.

Glazura: Ciocolata rupta bucati se amesteca cu frisca lichida si untul si se tine pe foc pana se omogenizeaza.

Asamblare: Blatul se taie in 2 foi egale. O foaie se aseaza pe o tava, se insiropeaza,nu foarte mult, se intinde crema, se acopera cu cea de-a doua foaie insiropata si se lasa la rece.

·  Mod de servire

Dupa o ora se scoate de la frigider si se acopera cu glazura, se lasa la rece, apoi se proportioneza si decoreaza cu cate un mot de frisca!
Alte retete recomandate:






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu