Arta cu cei mai multi adepti ramane totusi arta culinara !

Prajitura cu crema de banane


Prajitura cu crema de banane









  • Ingrediente

    Pentru foi: 4 oua, 60 g zahar, 50 g faina, 10 g cacao, 1 zahar vanilat, 1/2 lingurita praf de copt, un praf de sare, coaja de lamaie/lime
    Pentru crema: 500 g banane (decojite), 250 ml lapte, 60 ml frisca lichida, 60 g zahar, 50 g unt, 40-50 g amidon, o priza vanilie macinata, 1-2 linguri zeama de lamaie

  • Mod de preparare

    Foile Punem ouale, zaharul, praful de sare, coaja de lime si zaharul vanilat intr-un castron si mixam pe cea mai tare treapta, pana la triplarea volumului. Amestecam faina, cacaoa si praful de copt,si punem cate putin la amestecul de oua, timp in care mixam continuu. Impartim compozitia in trei. Eu am turnat ochiometric, din compozitie, pe hartia de copt. Din mijlocul compozitiei turnate, intind invartind, pana obtin un cerc de aproximativ 28 cm (tot ochiometric) Blatul il dam in cuptorul incins la 200 °C, maxim 7 minute. Crema Se pune laptele,impreuna cu smantana, zaharul si vanilia la fiert. Cand laptele incepe sa clocoteasca usor, presaram amidonul si amestecam de bine. Dupa ce s-a ingrosat, tragem de pe foc, si lasam sa se racoreasca. Cat e calda, punem untul si amestecam intr-una pana se topeste. Lasam la racit. Bananele le taiam bucati, le stropim rapid (pentru a nu se inegri) cu sucul de lamaie, si le facem piure. Pireul il amestecam la crema de lapte. Pe prima foaie, punem jumatate din compozitie, acoperim cu a 2-a foaie si o acoperim cu jumatatea cealalta de crema. Deasupra punem al 3-a foaie si dam la frigider, pentru cateva ore. Il decorati dupa plac. Cu glazura de ciocolata, sau pudrat cu zahar.

Un comentariu: