Arta cu cei mai multi adepti ramane totusi arta culinara !

Tort Padurea Neagra


Tort Padurea Neagra

Ingrediente

Blat

oua la temperatura camerei
250 g faina
300 g zahar
115 ml ulei
50 g cacao
225 ml lapte
1 1/2 lingurita praf de copt
3/4 lingurita bicarbonat
1 pliculet de zahar vanilat
1/4 lingurita sare
ulei si faina pentru tapetat forma

Umplutura

2 borcane de visine in kirsch (500 g) sau in visinata slaba
250 g frisca batuta cu zahar pudra

Montarea tortului

500 g frisca batuta cu zahar praf
zeama de la visine

Mod de preparare

Compozitia pentru blat

Blatul

1
Se incalzeste cuptorul la 180°C. Se unge cu uleisi se tapeteaza cu faina o forma cu diametrul de 21-23 cm. Intr-un vas de mixer se amestecafaina cu zaharulzaharul vanilatcacaoa,bicarbonatulpraful de copt si sarea. Se adauga ouale,uleilaptele si se amesteca pana se omogenizeaza.
Se insiropeaza blatul cu zeama de la visine
2
Se toarna compozitia in forma si se da la cuptor aproximativ 40 de minute. Se verifica blatul daca este copt cu o scobitoare. Daca o infigeti in mijloc si iese curata inseamna ca este facut. Se lasa sa se racoreasca pe un gratar.
Se pun visinele in frisca

Umplutura si montarea tortului

3
Blatul racit se taie in 3 felii egale pe orizontala. Pastrati felia pe la fund care este cea mai dreapta pentru pus deasupra. Pe un platou se pune prima felie si se insiropeaza cu zeama de la visine. Se pun 125 ml de frisca. Pe frisca se pun visinele dintr-un borcan, scurse. Se preseaza cu mainile ca sa intre in frisca. Se repeta operatia cu a doua felie de tort; insiropat, 125 ml frisca, al doilea borcan de visine.
Se pune frisca pe margine
4
Se pune ultima felie cu fundul in sus pentru a avea o suprafata uniforma. Se insiropeaza. Se pune frisca mai intai pe margini in golurile formate la montarea tortului.
Tort Padurea Neagra - Forêt Noire
5
Se acopera cu frisca si se decoreaza dupa preferinta. Pe margine se poate pune ciocolata rasa. Se acopera si se da la frigider cel putin 5 ore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu