Arta cu cei mai multi adepti ramane totusi arta culinara !

Rigoleta


  • Rigoleta


    Ingrediente

    Ingrediente pentru blat: 
    - 6 oua
    - 6 linguri de zahar
    - 6 linguri de faina
    - 1 praf de copt

    Ingrediente pentru crema: 
    - 300 ml lapte
    - 5 galbenusuri
    - 2 linguri de faina
    - 250 g margarina
    - 250 g zahar pudra
    - 2 plicuri zahar vanilat
  • Mod de preparare

    Rigoleta este o delicioasa prajitura cu crema de vanilie.
     Pentru aceasta reteta de prajitura aveti nevoie de 11 oua.
     De data aceasta am facut blatul diferit decat de obicei...
    am vazut intr-o emisiune facandu-se astfel: se bat spuma
    galbenusurile cu zaharul si se adauga faina amestecata cu
    praful de copt. Separat se bat spuma albusurile cu 1 strop
    de sare, dupa care se adauga treptat la galbenusuri,
    amestecand incet cu o spatula sau lingura de lemn.
    Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si se da la cuptor.

    Pentru crema se amesteca cu mixerul faina, laptele si o
    lingura de zahar pudra (din cei 250 g), apoi se adauga una cate
     una galbenusurile. Pentru a obtine o crema cat mai fina, se
     strecoara si apoi se pune la fiert la foc mic, amestecandu-se
    in continuu. Dupa ce s-a ingrosat se ia de pe foc si se lasa la
    racit. Intre timp se freaca margarina cu zaharul pudra si cel
     vanilat si se adauga treptat crema racita.
    Se intinde crema pe blat, iar deasupra ornam cu frisca si ciocolata rasa.
  • Mod de servire

    Prajitura Rigoleta se serveste dupa ce a stat un pic la rece.
    Sursa acestei retete este blogul culinar Delicious Flavours.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu