Arta cu cei mai multi adepti ramane totusi arta culinara !

Tort de mere


Tort de mere

Ingrediente

1,5 kg mere
10 linguri de zahar
oua la temperatura camerei
5 linguri de faina
1 pliculet de zahar vanilat
10 nuci
boabe de visine din dulceata

Mod de preparare

1
Se curata merele de coaja si se scoate cotorul. Pe fundul unei cratite cu diametrul de 25–30 cm se pun 5 linguri de zahar intr-un strat uniform peste care se pun merele unele langa altele. In mijlocul merelor, unde au fost casutele cu samburi, se pun nucisi boabe de visine. Se dau la cuptor pana se coc. Se lasa sa se raceasca.
2
Se face aluatul pandispan. Se despart albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma, apoi se pune zaharul si se bat iar pana se face spuma tare. Se pune faina si se amesteca usor avand grija sa nu iasa aerul din albusuri. Daca ati amestecat prea mult si nu sunteti sigur(a) ca va creste puteti pune in compozitie o jumatate de lingurita de praf de copt stins cu putin otet sau zeama de lamaie.
3
Se da la cuptor cam 30 de minute la foc mediu, 350°F, pana se rumeneste frumos. Cand s-a racit se intoarce pe un platou.

Sugestii

Se poate orna cu frisca si boabe de visine din dulceata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu