Ingrediente
Ingrediente:
Pentru aluat
2 oua
200 gr zahar
100 margarina
250 gr faina
1 praf de copt,zahar vanilat,esente dupa gust
Pentru crema
500 ml lapte
5 gălbenuşuri de ou
120 g zahăr
75 g făină
2 pliculete zahar vanilat,un varf de sare
Pentru ornat
Caise din compotMod de preparare
Pentru prajitura cu crema de vanilie si piersici se procedeaza astfel:
se bat ouale cu praful de sare si zaharul foarte bine, apoi se
adauga margarina si mirodeniile, iar la sfarsit faina si praful de
copt. Forma in care se coace se unge cu margarina peste care
se rastoarna compozitia obtinuta si se niveleaza frumos. Se da la
cuptor 30-40 min la 160 grade,pana devine aurie.Crema de vanilie
Se fierbe laptele cu zaharul si zaharul vanilat. Intr-un bol punem
cele 5 galbenusuri de ou si faina. Turnam peste ele jumatate din
cantitatea de lapte un pic caldut (cel amestecat cu zaharul, nu
fierbinte). Dupa ce laptele s a fiert adaugam incet amestecul cu
faina si ou si mai fierbem amestecand in continuu timp de 5-7
min. Se orneaza cu felii de piersici scurse bine de zeama.Mod de servire
Dupa ce sta la frigider 2 ore.
Prajitura cu crema de vanilie si piersici
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu