Arta cu cei mai multi adepti ramane totusi arta culinara !

Prajitura cu crema de vanilie si piersici



  • Prajitura cu crema de vanilie si piersici


    Ingrediente

    Ingrediente:
    Pentru aluat
    2 oua
    200 gr zahar
    100 margarina
    250 gr faina
    1 praf de copt,zahar vanilat,esente dupa gust
    Pentru crema
    500 ml lapte
    5 gălbenuşuri de ou
    120 g zahăr
    75 g făină
    2 pliculete zahar vanilat,un varf de sare
    Pentru ornat
    Caise din compot
  • Mod de preparare

    Pentru prajitura cu crema de vanilie si piersici se procedeaza astfel:
     se bat ouale cu praful de sare si zaharul foarte bine, apoi se
    adauga margarina si mirodeniile, iar la sfarsit faina si praful de
    copt. Forma in care se coace se unge cu margarina peste care
    se rastoarna compozitia obtinuta si se niveleaza frumos. Se da la
     cuptor 30-40 min la 160 grade,pana devine aurie.
    Crema de vanilie
    Se fierbe laptele cu zaharul si zaharul vanilat. Intr-un bol punem
    cele 5 galbenusuri de ou si faina. Turnam peste ele jumatate din
    cantitatea de lapte un pic caldut (cel amestecat cu zaharul, nu
    fierbinte). Dupa ce laptele s a fiert adaugam incet amestecul cu
     faina si ou si mai fierbem amestecand in continuu timp de 5-7
    min. Se orneaza cu felii de piersici scurse bine de zeama.
  • Mod de servire

    Dupa ce sta la frigider 2 ore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu