Arta cu cei mai multi adepti ramane totusi arta culinara !

Placinta cu iaurt si fructe de padure



Ingrediente:

1 pachet foi de placinta, 
1 kg iaurt gros, 
8 oua,
350 gr zahar tos, 

zahar vanilat si farin pentru pudrat ,
2 lamai-se foloseste si zeama si coaja rasa,
 fructe de padure confiate .




Mod de preparare:

Se bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtulsi zeama de la 2 lamai si coaja. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se asaza 3-4 foi unse cu ulei intre ele. Se toarna un strat de umplutura gros cam de 1.5 cm, se presara fructe confiate , apoi se asaza 2 foi unse cu ulei si se continua cu straturi alternative de foi si umplutura. Deasupra trebuie sa ramana 3 foi, care se inteapa, se stropesc cu ulei si putina apa. Se da tava la cuptor la foc potrivit si cand este aproape gata se bate un ou cu zahar vanilat si se toarna deasupra. Se coace aproximativ 40 min. Se scoate tava din cuptor si se acopera 10 min cu un prosop. Se pudreaza cu zahar farin si se portioneaza cand este doar calduta. Nu se poate portiona fierbinte.
Se serveste calda dar este la fel de delicioasa si rece.















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu