Arta cu cei mai multi adepti ramane totusi arta culinara !

Foi cu crema de ciocolata amaruie









              4 foi :
-                   1 pahar de zahar
-                   100 g margarina
-                   1 ou
-                   4 linguri cu lapte
-                    2 linguri pline cu miere
 -                   1 lingurita amoniac
-                    2 fiole esenta de vanilie
-                    150 g nuca macinata
-                    faina cat cuprinde
-                    Crema :
-                    1 ou
-                    150 g zahar
-                    80 g cacao neagra
-                    1 fiola esenta de rom
-                    2 pliculete de ness
-                    400 g margarina 
-                     Ornat :
 -                    ciocalata amaruie 200 gr

Preparare:
Se prepara intai crema :  se pun intr-un vas la foc mic oul si zaharul. Cand aceste din urma s-a topit, se adauga cacaoa, nessul, esenta de rom si margarina taiata in cubulete. se pune vasul din nou pe foc pana ce margarina s-a topit complet. Se da la congelator , dar se mai scoate vasul din cand in cand si se amesteca, iar cand am obtinut o consistenta ferma, se muta la frigider.
Se fac foile : se pun la foc mic oul, zaharul, margarina,laptele, esenta si mierea. Cand toate s-au topit se pune lichidul intr-un castron incapator, se adauga amoniacul , nuca macinata si faina pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini, dar nu foarte tare. Se imparte in 4 si se coc foi pe fundul tavii ( 25/35 cm) uns cu margarina. Se dau la racit.
Se monteaza prajitura punand straturi alternative de foi si crema. Pe foaia de deasupra se intinde un strat subtire de crema . Se lasa la temperatura camerei, in tava acoperita cu folie de plastic pana a doua zi cand se poate taia.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu