Ingrendiente;
- un blat de tort de cacao,facut in casa
- pentru crema:
- 2 borcane compot de visine
- 400 ml frisca lichida
- 200 g zahar
- o lingura faina
- pentru decor:
- 100 ml frisca lichida
- 100 g ciocolata
Modul de preparare a retetei:
Tortul Padurea Neagra este un tort extrem de cunoscut in lume si chiar si la noi il mai gasim prin cofetarii sub numele de tort Foret Noire. Pentru tortul Padurea Neagra, la blatul de tort de cacao am adaugat si o lingurita de esenta de migdale (pentru a completa gustul visinelor din crema tortului).
Tortul Padurea Neagra este un tort extrem de cunoscut in lume si chiar si la noi il mai gasim prin cofetarii sub numele de tort Foret Noire. Pentru tortul Padurea Neagra, la blatul de tort de cacao am adaugat si o lingurita de esenta de migdale (pentru a completa gustul visinelor din crema tortului).
Incepem prepararea cremei tortului Padurea Neagra. Punem intr-o cratita 200 g de zahar si turnam sucul de la un compot si jumatate de visine. Lasam cratita pe foc pana cand se topeste zaharul si incepe sucul sa fiarba, apoi adaugam o lingura de faina pe care o dizolvam in prealabil in putin suc din compot.
Pentru a se desface eventualele cocoloase sau pentru a nu se prinde de vas, trebuie sa amestecam tot timpul crema. In momentul in care crema incepe sa se ingroase, adaugam si visinele din compot. Lasam crema de visine sa mai fiarba cinci minute, dupa care o luam de pe foc si o lasam la racit.
Taiem blatul de tort in doua bucati - de obicei eu incerc sa tai blatul de tort in trei bucati, insa acum mi-a iesit cam subtire :
Insiropam prima felie de blat de tort cu jumatate din sucul ramas de la compot. Batem frisca conform instructiunilor de pe ambalaj (se poate folosi atat frisca lichida, cat si frisca la plic - evident, ideala ar fi frisca din smantana).
Intindem cat mai uniform peste prima felie de blat de tort jumatate din cantitatea de frisca (200 ml de frisca). Apoi intindem o parte din crema de visine (doar dupa ce acesta s-a racit). Deasupra asezam cea de-a doua felie de blat de tort si procedam la fel ca si la prima felie (adica intai punem frisca si apoi crema de visine).
Dupa ce terminam de asamblat tortul Padurea Neagra, pentru a fi siguri ca nu se prelinge frisca sau crema, punem cercul de la forma detasabila de tort si il lasam o jumatate de ora la frigider. Dupa aceea scoatem forma de tort si imbracam marginile tortului Padurea Neagra cu frisca pe care apoi o tapetam cu ciocolata rasa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu