Arta cu cei mai multi adepti ramane totusi arta culinara !

Tort cu foi coapte in tigaie


Pentru foi:

un ou
4 linguri zahar
4 linguri lapte
4 linguri ulei
1/2 lingurita bicarbonat stins cu otet si faina cat sa iasa un aluat usor de modela

Pentru crema:

500 ml lapte
4lnguri faina
1 cana zahar
1/2 margarina si 3 linguri cacao
nuca de cocos

Mod de preparare tort cu foi coapte in tigaie:

Oul se amesteca cu zaharul si laptele, apoi se adauga uleiul si bacarbonatul stins cu otet, dupa care se adauga faina, formandu-se un aluat usor de modelat. Aluatul se imparte in 5 parti. Fiecare bucata se intinde cu sucitorul, in functie de marimea tigaii, si se coc pe rand pe ambele parti in tigaie neunsa.
Pentru crema: zaharul se adauga in lapte, apoi faina si cacao, dupa care se pune pe foc amestecand pana se ingroasa crema. Se adauga margarina.
Pentru ansamblare: se ia prima foaie si se unge cu crema, se adauga urmatoarea foaie si tot asa ,ultimul strat fiind de crema. La sfarsit se pudreaza cu nuca de cocos.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu