Arta cu cei mai multi adepti ramane totusi arta culinara !

Prajitura mimoza


Ingrediente:
Aluat:
500 g faina
150 g margarina
1 ou intreg
100 g zahar
1 lingurita bicarbonat
10 linguri de smantana
Crema:
500 ml lapte
2 linguri de faina
200 g unt
250 g zahar pudra
coaja si zeama de la o lamaie
dulceata de visine
Mod de preparare:
Se pregateste aluatul: se amesteca oul cu zaharul, se adauga margarina, apoi treptat faina, bicarbonatul si smantana.Se framanta bine pana se obtine un aluat lipicios. Coca se imparte in 4, se intind foile si se coc pe dosul tavii. In timp ce se coc foile se pregateste crema: laptele se amesteca cu cele 2 linguei de faina, dupa care se pune la foc, cam 2 minute, sa se ingroase. Se lasa sa se raceasca. Se freaca bine untul cu  zaharul, iar apoi se adauga coaja si zeama de lamaie. Dupa ce s-a racit laptele se amesteca cu aceasta compozitie si se aranjeaza prajitura. Se asaza prima foaia, se intinde un strat de crema, deasupra a doua foaie, se intinde un strat de dulceata, urmeaza a treia foaie, un strat de crema si ultima foaie. Deasupra se poate presara zahar vanilat.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu