Arta cu cei mai multi adepti ramane totusi arta culinara !

Tort “Cleo”



Pentru blat

1 kg căpşuni
6-7 ouă
6-7 linguri zahăr pudră
1 plic zahăr vanilat
un praf sare
3 linguri făină
3 linguri cacao

 

Pentru cremă

350 g brânză mascarpone
4 gălbenuşuri
250 g zahăr pudră
1 plic zahăr vanilat
1 lingurita coniac sau rom natural
500 ml frişcă naturală

 Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Acestea din urmă se freacă cu un praf de sare şi se amestecă cu albuşurile bătute spumă şi zahărul adăugat în ploaie.
Se cerne făina şi cacaua şi se pun în compoziţia pentru blat. Se amestecă încet, să nu se lase, apoi se toarnă în forma de tort. Se întinde compoziţia uniform şi se bagă în cuptorul încălzit în prealabil. Se lasă la foc potrivit.
Pentru cremă, în alt bol, se pun gălbenuşurile şi se freacă cu sarea şi zahărul pudră. Se adaugă brânza mascarpone şi se mixează bine. Se bate frişca şi se încorporează cu crema mascarpone, romul, apoi se lasă câteva minute la rece.
 După ce s-a copt blatul, se scoate din cuptor, se răceşte şi se taie în trei foi. Peste prima foaie se pune un strat de cremă, căpşuni, apoi a doua foaie, cremă, căpşuni şi ultima foaie. Tortul se ornează cu căpşuni proaspete, coajă de portocală, fulgi de ciocolată şi frunze de mentă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu