Arta cu cei mai multi adepti ramane totusi arta culinara !

Chec Dundee





Checul succulent si aromat , care se pastreaza minunat multa vreme, este considerat unul din checurile favorite dintre cele mai populare in cetosul Albion.Aceasta delicatesa satioasa se coace incet si mult timp.
  Ingrendiente;

125 g stafide negre ,
125 g stafide galbene ,
125 g fructe confiate sau visine uscate ,
25 g migdale maruntite ,
275 g faina,
225 g unt,
225 g zahar brun,
Coaja rasa de la 1 portocala,
Coaja rasa de la 1 lamaie,
4 oua,
35 g migdale mari.


Amestecati faina cu fructele uscate  si migadalele maruntite .Bateti untul cu zahar pana obtineti o crema de culoare deschisa,adaugati coaja de portocala si lamaie.Batand continiuu , adaugati pe rand ouale si , odata cu fiecare din ele , cate o lingura de faina  iar la sfarsit adaugati amestecul de faina si fructe uscate.
Turnati aluatul in forma pregatita si , cu o lingura , faceti o adincitura in mijloc , ca san u creasca checul in centru.Decorati checul cu un inel de migdale.
Coaceti la cuptor 2 ore ,2 ore jumate , iar ca san u se arda deasupra ,acoperiti-l cu o foaie de copt.

Chec Dundee ;
Prima  firma care a comercializat checuri cu fructe uscate la sfarsitul secolului l XIX-lea a fost firma scotiana Keillers of Dundee.De atunci , acest chec scotian traditional, decorat cu migdale , se numeste Dundee.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu