Checul succulent si aromat
, care se pastreaza minunat multa vreme, este considerat unul din checurile
favorite dintre cele mai populare in cetosul Albion.Aceasta delicatesa satioasa
se coace incet si mult timp.
Ingrendiente;
125 g stafide negre ,
125 g stafide galbene ,
125 g fructe confiate sau
visine uscate ,
25 g migdale maruntite ,
275 g faina,
225 g unt,
225 g zahar brun,
Coaja rasa de la 1
portocala,
Coaja rasa de la 1 lamaie,
4 oua,
35 g migdale mari.
Amestecati faina cu
fructele uscate si migadalele maruntite
.Bateti untul cu zahar pana obtineti o crema de culoare deschisa,adaugati coaja
de portocala si lamaie.Batand continiuu , adaugati pe rand ouale si , odata cu
fiecare din ele , cate o lingura de faina
iar la sfarsit adaugati amestecul de faina si fructe uscate.
Turnati aluatul in forma
pregatita si , cu o lingura , faceti o adincitura in mijloc , ca san u creasca
checul in centru.Decorati checul cu un inel de migdale.
Coaceti la cuptor 2 ore ,2
ore jumate , iar ca san u se arda deasupra ,acoperiti-l cu o foaie de copt.
Chec Dundee ;
Prima firma care a comercializat checuri cu fructe
uscate la sfarsitul secolului l XIX-lea a fost firma scotiana Keillers of
Dundee.De atunci , acest chec scotian traditional, decorat cu migdale , se
numeste Dundee .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu