Blat:
150 g unt
150 g zahar
1 plic zahar vanilat
4 oua
150 g faina
1 plic praf de copt sau o lingurita bicarbonat alimentar
esenta de vanilie
Crema
200 g zahar
1 ou
200 ml lapte
3 linguri faina
150 g unt
Sirop pentru insiropat:
O sticluta esenta de rom
2 linguri zahar
200 ml apa
Preparare:
Preparare blat:
Se freaca untul spuma, se adauga zaharul treptat, zaharul vanilat, esenta de vanilie si galbenusurile pe rand. Dupa ce se obtine ca o crema se incorporeaza faina si praful de copt. La sfarsit se adauga albusurile batute spuma tare (in albusuri se pune putina sare inainte de a se bate). Se amesteca delicat de sus in jos, iar la sfarsit se pune compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se lasa la cuptor cam 35 minutre.
Prepararea cremei:
Pentru crema se pune zaharul intr-o craticioara si se topeste la foc mic, pana se caramelizeaza. Separat se amesteca oul, faina, si laptele si se toarna peste zaharul caramelizat. Se fierbe pana se ingroasa, apoi se lasa la racit. Dupa racire, se amesteca cu untul pana se obtine o compozitie cremoasa.
Dupa ce blatul s-a racit se taie in doua, pe orizontala si se insiropeaza cu siropul (toate ingredientele de la sirop se amesteca). Peste se pune un strat subtire de crema, peste aceasta blatul doi care se insiropeaza la randul lui si iar crema.
Deasupra am ornat cu nuca de cocos, dar se poate orna si cu ciocolata rasa. Se lasa la rece aproximativ o ora.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu