Este o pasta traditionala din migdale si zahar.
Martipan cald
Este bun pentru umpluturi de tort
Ingrediente pentru 370 g de martipan
migdale fara pielita 150 g
zahar 200 g
apa de flori de portocala 10 ml sau esenta de portocale
Ustensile necesare:
un robot de bucatarie
o cratita cu fundul gros
o suprafata de lucru de marmora sau otel
Varsati migdalele in robot impreuna cu 50 g de zahar.
Macinati-le pana devine o pasta fina.
Varsati restul de zahat in cratita, si amestecati-l cu 1 lingura de apa.
Fierbeti la foc mic, amestecand din cand in cand, timp de 10 minute, pana devine un sirop gros.
Luati-l de pe foc si lasati-l sa se raceasca.
Varsati migdalele macinate si siropul intr-un castron.
Amestecati cu mana pana se omogenizeaza.
Transferati pasta pe suprafata de lucru si amestecati cu mana pasta adaugand putin cate putin si apa de flori de portocala.
Amestecati pana obtineti o pasta moale si alba.
Martipan rece
Este bun pentru decoratiuni si pentru diferite retete de fursecuri
Ingrediente pentru 370 g de martipan
migdale fara pielita 150 g
zahar semifin 40 g
zahar pudra 150 g
albus 1
vanilie 1 pliculet
Ustensile necesare:
un robot de bucatarie
un castron gros
Varsati migdalele si zaharul semifin in robot.
Macinati pana devine fin totul.
Varsati continutul intr-un castron gros.
Bateti pentru 30 de secunde albusul cu o furculita.
Adaugati albusul peste migdale si amestecati cu o lingura de lemn.
Adaugati zaharul pudra putin cate putin si amestecati cu mana.
Adaugati si vanilia si amestecati bine din nou cu mana
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu