Arta cu cei mai multi adepti ramane totusi arta culinara !

Martipan cald

Este o pasta traditionala din migdale si zahar.
Martipan cald


Este bun pentru umpluturi de tort



Ingrediente pentru 370 g de martipan
migdale fara pielita 150 g
zahar 200 g
apa de flori de portocala 10 ml sau esenta de portocale



Ustensile necesare:
un robot de bucatarie
o cratita cu fundul gros
o suprafata de lucru de marmora sau otel



Imagine
Varsati migdalele in robot impreuna cu 50 g de zahar.

Macinati-le pana devine o pasta fina.
Imagine
Varsati restul de zahat in cratita, si amestecati-l cu 1 lingura de apa.

Fierbeti la foc mic, amestecand din cand in cand, timp de 10 minute, pana devine un sirop gros.
Luati-l de pe foc si lasati-l sa se raceasca.

Varsati migdalele macinate si siropul intr-un castron.
Imagine
Amestecati cu mana pana se omogenizeaza.
Transferati pasta pe suprafata de lucru si amestecati cu mana pasta adaugand putin cate putin si apa de flori de portocala.

Amestecati pana obtineti o pasta moale si alba.




Martipan rece
Este bun pentru decoratiuni si pentru diferite retete de fursecuri


Ingrediente pentru 370 g de martipan
migdale fara pielita 150 g
zahar semifin 40 g
zahar pudra 150 g
albus 1
vanilie 1 pliculet

Ustensile necesare:
un robot de bucatarie
un castron gros

Varsati migdalele si zaharul semifin in robot.
Macinati pana devine fin totul.

Imagine

Varsati continutul intr-un castron gros.
Imagine
Bateti pentru 30 de secunde albusul cu o furculita.
Adaugati albusul peste migdale si amestecati cu o lingura de lemn.

Adaugati zaharul pudra putin cate putin si amestecati cu mana.
Adaugati si vanilia si amestecati bine din nou cu mana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu