Arta cu cei mai multi adepti ramane totusi arta culinara !

Diplomat cu piscoturi

Ingrediente:
  • 20 g gelatina (doua pliculete)
  • 5 oua (galbenusuri)
  • 1 cutie compot ananas si un borcan de compot de piersici
  • 1/2 l lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 300 g zahar
  • 500 g frisca (Meggle-Creme patisserie)
  • un pachet mare de piscoturi
Mod de preparare: Se pune gelatina la inmuiat in zeama de compot de ananas sau putin lapte. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, vanilia, praful de budinca, laptele. Amestecul se fierbe la foc mic amestecand continuu. Cand se ia de pe foc se adauga gelatina dizolvata in zeama de compot sau lapte, se amesteca si apoi se pune la racit. Se mai amesteca din cand in cand. Cand e racita crema,  se adauga frisca batuta spuma tare. Crema nu trebuie a fie tare, dar nici foarte moale. Trebuie sa curga si sa se aseze printre fructe.

Intre timp se pregateste o cratita.
Se umezeste o bucata mare de folie alimentara si se pune in cratita. Piscoturile se trec una cate una prin zeama de la compotul de ananas si se aseaza drepte in cratita. Pe fundul cratitei se aseaza ananas din compot si piersici tot din compot. Apoi se pune jumatate din cantitatea de crema, se pun din nou fructe apoi din nou crema, un rand de piscoturi si restul de crema. Deasupra se acopera tot cu piscoturi. Se acopera cu folie si se tine in frigider pana a doua zi. A doua zi cand crema s-a intarit, se desface folia, se pune o farfurie sau un platou si cu o miscare brusca se rastoarna tortul, se scoate folia si e gata. Se poate si orna cu frisca, dar este foarte spectuos si asa. Se poate lega cu o panglica colorata pentru aspect.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu