Arta cu cei mai multi adepti ramane totusi arta culinara !

Tort egiptean


Tort egiptean

Ingrediente:

Foaie :
- 7 albusuri
- 7 Linguri zahar
- 7 Linguri pesmete
- 100 g alune de padure (nuci) macinate

- esenta de migdale 

Crema 1 :
- 7 galbenusuri
- 7 Linguri zahar
- 340 ml. lapte
- 2 Linguri amidon
- 170 g unt nesarat
- 1 esenta vanilie

Crema 2 :
- 200 ml. frisca lichida
- 150 g zahar
- 100 g cacao
- 120 g alune zdrobite in bucati mai mari.


Preparare:

Etapa 1: Intr-o craticioara amestecam galbenusurile + amidon + zahar + laptele adaugat treptat.Punem apoi pe foc mic si amestecam mereu, pana cand compozitia se ingroasa de consistenta unei budinci. Luam de pe foc si lasam la racit.

Etapa 2: Frecam untul bine, ca sa se desfaca si peste el adaugam putin cate putin din compozitia de budinca racita. Mixam bine, adaugam si esenta de vanilie si gata 

Crema 1.

Etapa 3: Zaharul se topeste si se toarna in strat subtire pe o tava unsa bine cu grasime. Dupa ce se raceste, se dezlipeste, se pune bucati intr-o punga si se zdrobeste bine.Frisca se bate tare, se adauga in ea caramelul zdrobit si alunele zdrobite mare. Se amesteca si se trece la asamblare.

Etapa 4: Punem 1 foaie, 1/3 crema de vanilie, 1/3 frisca cu alune si caramel sau crema de cacao. Repetam de inca 2 ori.Se lasa la frigider 
cateva ore.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu