Arta cu cei mai multi adepti ramane totusi arta culinara !

Îngheţată “Căpşunica”


1 kg căpşuni
1 kg frişcă naturală
250 g zahăr pudră
1-2 pliculete zahăr vanilat
folie pentru împachetat

 

 Se aleg căpşunile, se spală în câteva jeturi de apă rece şi apoi se lasă la scurs, într-o sită.
După ce s-au scurs, se taie cubuleţe şi se pasează de 2-3 ori cu blenderul, apoi se adaugă jumătate din cantitatea de zahăr pudră.
 Separat, se pune frişca într-un bol mai înalt şi se bate cu mixerul la turaţie medie. Cu câteva minute înainte, se adaugă şi cealaltă cantitate de zahăr pudră şi de zahăr vanilat şi se mai bate puţin.
Se încorporează cele două compoziţii, frişca şi căpşunile, şi se amestecă uşor să nu se lase. Compoziţia se toarnă într-o tavă tapetată cu folie, se acoperă şi se bagă la congelator. Se serveşte ornată cu fructe proaspete şi cu frunze de mentă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu